Ik ben Hilde Werrebrouck

Mag ik mij even voorstellen!

In 2009 startte ik de pedagogische praktijk in Affligem op. Voorheen werkte ik in verschillende praktijken zoals de therapeutische groepspraktijk te Overijse (www.Tg-overijse.be). En dit moment werk ik voor de sociale vaardigheidstrainingen samen met de multidisciplinaire groepspraktijk van Lebbeke (www.theraplus.be) en is moment is er een intense samenwerking met het centrum voor psychotherapie en begeleiding te Tongeren (www.centrumpsychotherapie.be) alsook met Psynetworks te Aalst (www.psynetworks.com). Ik werk ook constructief samen met enkele psychiaters uit deze streek en met het OLV-team van Asse en Aalst.

Zo zie je dat ik ondanks ik een ‘eigen praktijk heb’ veel samen denk/werk met andere deskundigen wat belangrijk is!

Welke andere ervaringen staan er nog op mijn teller naast de 18 jaar zelfstandige Klinisch orthopedagoge?

15 jaar werkte ik als psychopedagogische consulente in Brusselse scholen. Nadien combineerde ik mijn praktijk met Prodia ( Project protcollering diagnostiek) en was ik zorgcoördinator in een basisschool in de Brusselse rand.


De laatste jaren wanneer ik alleen in de praktijk werkte, had ik de tijd om me bij te scholen. Zo heb ik me bijgeschoold in de ontwikkelingstoornissen als ADHD en ASS. Het oplossingsgericht werken, denken en handelen is eigen aan mijn stijl.

Wat doet een klinisch orthopedagoog?

Pedagogiek is de leer van de opvoeding. Orthopedagogiek is de leer van de speciale opvoeding. Het gaat om het toevoegen van een extra dimensie aan het opvoedend handelen.

Wanneer het vanzelfsprekende opvoeden niet meer toereikend is om een kind alle ontwikkelingskansen te bieden, kom je in het vakgebied van de orthopedagoog terecht. Dit kan wanneer je als ouder of student merkt dat je elke keer tegen dezelfde problemen aanloopt.

Je hebt al van alles geprobeerd maar het lukt niet om greep op de situatie te krijgen. Of je ziet dat je kind niet goed in zijn vel zit en steeds meer vastloopt, zonder dat je een oorzaak kunt vinden of de oorzaak kunt wegnemen. Dat is het moment om een orthopedagoog in te schakelen.

Opleidingen

Constante bijscholing is een must!

De laatste jaren heb ik me bijgeschoold in:

  • het geven van trainingen: sociale vaardigheden en positief leren denken
  • mindfullnes voor kids en jongeren
  • kids skills
  • korte oplossingsgerichte begeleiding/coaching
  • handelingsgerichte diagnostiek
  • ADHD- problematiek
  • executieve functies
  • breinwerking
  • postgraduaat autisme
  • ADHD-coach in opleiding
Contacteer mij voor meer info, een afspraak of een intake gesprek...